uSisi Designs

uSisi DesignsuSisi Designs är ett Sydafrikanskt företag med 40 kvinnliga hantverkare som inspirerar världen med innovativa produkter i modern design kombinerat med kreativa återvinningstankar. USisi Designs är en WFTO Guaranteed member.
Verksamheten leds av grundaren Stella Pretorius som har en passion för hantverk och att skapa möjligheter för kvinnor från olika folkgrupper att förbättra sina liv. Kvinnorna lever i och runt Pietermaritzburg, Kwazulu-Natal i Sydafrika. Med mycket lite formell utbildning har de hittat en säker plats på uSisi för att växa och utvecklas. Kvinnorna är mycket stolta över sin hantverkskompetens och är numera kända för sina både intressanta och innovativa produkter av telefontråd.
uSisi har sitt ursprung i 1980-talets gamla Sydafrika med apartheid och tvångsförflyttningar till särskilda områden. Gruppens grundare Stella Pretorius, började med verksamhet inom hälsovård för handikappade barn men beslutade efter ett antal år att inleda en rad inkomstgenererande verksamheter för deras föräldrar istället. På så sätt föddes uSisi DesignsKvinnligt Hantverk

Under 2004 inleddes det senaste projektet och sedan dess har mer än hundra kvinnor funnit arbete som ger tillräckligt med pengar för att sätta sina barn i skolan, bygga hus och få mat på bordet. Hantverkskvinnorna kommer till verkstaden 1-2 ggr/vecka för att få sitt material. För att utföra sitt hantverk återvänder de hem för att samtidigt kunna ta hand om sina barn och sköta hushållet. Kvinnorna träffas också för att arbeta tillsammans och hjälpa varandra med produktionen.

Återbruk av telefontråd

uSisi stora tillgång är råvarukomponenten Scoobie tråd, telefontråd, som används för att virka, vira och böja i alla upptänkliga former. Halsband, armband och örhängen finns i Fair Monkeys sortiment, men man skapar även inredningsdetaljer och annat av scoobietråden.
”Hos uSisi Designs vill vi lämna efter oss en renare och vackrare värld för kommande generationer. Med återbruk, inspiration och utbildning förbättrar vi världen tillsammans.”

 

usisidesigns-sydafrika-fairtrade-fairmonkey-petbasket-recycled-atervinning

usisidesigns-scoobiewire-telefontrad-fairtrade-fairmonkey-sydafrika-smycken

usisidesigns-aterbruk-sari-fairtrade-fairmonkey-recycled-fabric-lampa

usisidesigns-kvinnor-sydafrika-fairtrade-fairmonkey-telefontrad-hantverk