Upcycling

Upcycling

Saris har funnits i indisk kultur och bildspråk i tusentals år. Hinduiska gudinnor av skönhet, kunskap och makt avbildas draperad i färgglada kläder, och kvinnor i hela Indien bär saris för många tillfällen. Indiska Sari Tyger är rikt färgade och ett mestadels silkeslent material, och det skulle vara en skam för en sådan skönhet att gå till spillo efter att Sarin har slitits.
Upcycling av saris återanvänds dessa vackra tyger i eko-chica modeaccessoarer som samtidigt stärker kvinnliga hantverkare att bygga en hållbar försörjning för sig, sina familjer och samhället. Sarityget tvättas och skärs till i rätt storlek för produkten som ska skapas. Sari delarna görs sedan till smyckepåsar, myntbörsar, mobilfodral, ljuskronor och bonader.
Genom enkla tekniker kan det återbrukade sarityget även användas till allt från modesmycken och heminredning till att mixas med andra återvunna material. På grund av den patriarkala kultur, de flesta av kvinnorna är begränsade till sina hem med familjeansvar . Utbildningen och inkomst från detta hantverk ger dem ekonomiskt och stärker deras förtroende och stöd för deras familjer och samhället.

sari-upcycling-folknepal-fairtrade-fairmonkey

usisi-designs-sari-aterbruk-lampa-upcycling-fairtrade-fairmonkey

usisidesigns-sari-upcycling-aterbruk-fairtrade-fairmonkey